SLS Ritarikatu työtilat

Perinteitä vaalien, uudesta näkökulmasta

Asiakas

Svenska litteratursällskapet i Finland

Tiedot

2015 / 2019
1850 m²

Mitä teimme

Pääsuunnittelu
Arkkitehtisuunnittelu
Sisustussuunnittelu
Kalustesuunnittelu
Yhteiskehittäminen
Graafinen muotoilu

Sijainti

Helsinki

Suomenruotsalaista kulttuuriperintöä vaaliva Svenska litteratursällskapet i Finland muutti toimintaansa. Ympäri Kruunuhakaa sijoittuneet yksiköt keskitettiin muutoksen myötä kahteen rakennukseen, joista toinen on suojeltu arvorakennus Ritarikadulla Helsingin Kruununhaassa.

Kiinteistöjen omistajana SLS:n intressi oli omien toimitilojensa kehityksen lisäksi arvokiinteistön kehittämisessä niin, että rakennus modernisoitiin sen arvoa säilyttäen ja sitä kasvattaen. Suojellun arvorakennuksen mittavassa peruskorjauksessa tehtiin sisätilojen peruskorjauksen ja -kohennuksen lisäksi muutoksia myös julkisivussa. Ritarikadun yksikkö on SLS:n sydän ja henkinen koti, jonne sijoittuvat lukuisat toiminnot: katutason uudet asiakaspalvelutilat tutkijakirjastoineen, työtilat, juhlasali, talvipuutarha, näyttelytila ja arkisto. Tilojen avulla vuonna 1885 perustetun tieteellisen seuran toiminta ja sille suunniteltu visuaalinen identiteetti tehtiin voimakkaasti näkyväksi. Täällä moderni tutkijayhteisö työskentelee Topeliuksen ja Runebergin tarkkaavaisten silmien alla.

Uudet tilat sykkivät
hyvässä hengessä historian kanssa.

Ritarikadun uudet asiakaspalvelutilat
avasivat SLS:n toimintaa laajemmalle tutkijayhteisölle.