Metsätalon ravintola

Uusi ikivihreä funkkishelmi

Asiakas

Helsingin yliopisto

Tiedot

2020

Mitä teimme

Sisustussuunnittelu
Kiintokalustesuunnittelu

Sijainti

Helsinki

1936 valmistunut Metsätalo on Helsingin Yliopiston funkkishelmi, jonka ravintola on humanistisen tiedekunnan vilkas kohtaamispaikka. Ravintolatilan uudistuksen lähtökohtana ovat opiskelijat ja heidän tarpeensa.

Toimeksiantona oli luoda kaupungin kutsuvin opiskelijaravintola, joka toimisi opiskelijoiden olohuoneena ja opiskelutilana myös lounasajan ulkopuolella. Uusi kalustus suunniteltiin mahdollistamaan niin suuremmat kokoontumiset kuin itsenäisen työskentelyn. Tilaa rytmitettiin monipuolisella kalustuksella, jonka avulla luotiin intiimimpi ympäristö ja erilaisia alueita suureen ravintolasaliin. Sisustuksen inspiraatio löytyi Metsätalon alkuperäisistä 30-luvun yksityiskohdista ja aikakauden upeasta värimaailmasta. Rohkeat sävy-yhdistelmät, eri puulajit sekä useat akustoivat pinnat muodostavat sävykkään, miellyttävän ja Metsätalolle tunnusomaisen tilan, jossa voi viihtyä pidempään.

”Helsingin yliopistolla toimitiloja kehitetään tiiviissä yhteistyössä tilojen käyttäjien kanssa. Viime vuosina yliopisto on panostanut vahvasti työ- ja oppimisympäristöjen kehittämishankkeisiin, ja tässä työssä yhteistyökumppanillamme KOKO3:lla on ollut keskeinen rooli. KOKO3:n monipuolinen osaaminen ja asiantuntevan henkilöstön paneutuminen näihin hankkeisiin on otettu yliopistolaisten keskuudessa vastaan erittäin positiivisesti. Kehittämishankkeiden osallistavat prosessit ovat olleet mukaansa tempaavia ja ne ovat tuottaneet havainnollisia suunnitelmia, joihin käyttäjäryhmät ovat voineet sitoutua, ja joita on aidosti voitu käyttää myös rakennushankkeiden suunnittelun ohjaamiseen.”

Ari Nisonen
Kiinteistöpäällikkö, Helsingin yliopisto