Ravintola Madonna

Asiakas

Ravintola Madonna

Tiedot

2020

Mitä teimme

Sisustussuunnittelu
Kalustesuunnittelu

Sijainti

Helsinki

Helsingin Kallioon avattuun ravintola Madonnaan haluttiin luoda klassikon tuntu niin, että paikkaa ei ensimmäisenä välttämättä kuvailisi trendikkääksi. Vanhaan tiilirakennukseen sijoittuvan tilan mittava muutostyö aloitettiin paljastamalla alkuperäisarkkitehtuuri vuosikymmenten kerrosten alta. Keittiön siirrolla mahdollistettiin näkymä läpi upeiden kaari-ikkunoiden, jotka muinoin palvelivat hevosvaunujen sisäänkäynteinä. Klassinen baaritiski toimii kokonaisuuden kutsuvana keskiönä ja ruokailusali lämpimän eloisana kohtaamispaikkana. Ville Relanderin luotsaaman ravintolan tunnelma yltää terassille saakka, jossa illanvietto tuntuu retkeltä keski-Eurooppaan. 

Kokemuksena vierailu Madonnassa on kuin matkustaisi muualle, mutta samalla tunnelma on turvallinen kuin ei olisi kotoa poistunutkaan. Ravintolan sisustukseen tuotiin sopivassa suhteessa nostalgiaa ja moderniutta. Iättömät elementit vuoropuhelevat tuoreempien kanssa mutkitta: wieniläistuolit, shakkiruudukkolattia, Ettore Sottsassin pop-taiteesta inspiroitunut tapetti. Italian lipun värejä tunnustava Madonna saa kylläiseksi elämänilollaan ja runsaalla esteettisellä annillaan – suosittelemme kuitenkin tutustumaan myös ruokalistaan.

”Vannon ikonisten ja ajattoman kauniiden ravintoloiden nimiin ja kapinoin ylimalkaista konseptointia ja kopiointia vastaan. KOKO3:n valtti on ehdottomasti siinä, että he toteuttavat vaativankin ravintoloitsijan visiota tavalla, joka huomioi hyvin persoonallisetkin toiveet ja onnistuvat luomaan ammattitaidollaan ja tyylitajullaan harmonisen kokonaisuuden, joka rikastuttaa ravintolakulttuuriamme. Luontevan ja kunnianhimoisen yhteistyön lopputulos on tavanomaisesta poikkeava, mutta helposti lähestyttävä ravintola, jonka sekä henkilökunta kuin myös vieraat kokevat omakseen. Maailmanluokkaa. No regretti!”

Ville Relander
Ravintoloitsija, Madonna