Kaikki uutiset
Artikkelit
Work in progress

This is Call for Action: kollegat, liitykää mukaan!

Me suunnittelutoimistot – Amerikka, Fyra, Kakadu, KOKO3, RÄIHÄ Interiors, Silvana ja Studio Joanna Laajisto – olemme tänään allekirjoittaneet Finnish Interior Design Declares -julistuksen. Julistuksessa peräänkuulutamme yhteistyötä yli toimistorajojen tilasuunnittelun ympäristökuorman vähentämiseksi. This is call for action: kollegat, liitykää mukaan! Kutsumme mukaan kaikki sisustusarkkitehtuuri- ja sisustussuunnittelutoimistot ympäri Suomen pohtimaan vastuutamme rakennetun ympäristön suunnittelijoina. Isosta-Britanniasta lähtöisin oleva kansainvälinen yhteisjulistus Built Environment Declares esittää suunnittelukäytäntöihin toimia, joilla tähdätään toimialan pienempään ympäristökuormaan. Tavoitteena on uudistuva rakennettu ympäristö, joka parantaa luonnon elinvoimaisuutta ja kaikkien eliöiden edellytyksiä elämään suhteessa muutosta edeltäneeseen tilaan. Allekirjoita julistus täällä 

Sustainability osa KOKO3:n DNA:ta. Meillä on laajaa materiaalituntemusta, kokemusta LEED-hankkeista sekä projekteja, joissa kalusteiden uudelleenkäyttö on vahva osa sisustuksen visuaalisesta ilmettä. Tätä osaamista olemme nyt sitoutuneet syventämään. Kysy sustainability -ajattelustamme lisää Ainolta

08 syyskuun 2021

Matrin Lempi rauhoittavan salvian sävyssä

Matrin Lempi-tuoteperhe sai uuden ihanan sävyn: trendikäs salvia rauhoittaa kauniisti luonnon sävyistä inspiroituvaa makuuhuonetta. Salvia sopii vaalean puun ja luonnonvärisen rottingin pariksi ja toimii myös hienosti makuuhuoneen tummien aksenttien kanssa. Koko tuoteperhe on nähtävillä syksyllä Habitare-messuilla. Valokuvat: Unto Rautio

07 heinäkuun 2021
Lue lisää

Kestääkö Suomen matkailun lumo?

Korona sai suomalaiset matkailijat kiinnostumaan kotimaasta, mutta entä pandemian jälkeen? ”Esteettiseltä puolelta kotimaanmatkailu on ollut ehkä vähän rikki. Tässä ajassa ihmiset ovat äärimmäisen valppaita kuluttajia ja äärimmäisen kiinnostuneita sisustamisen trendeistä, estetiikasta ja designista. Matkailijoilla on myös jatkuvasti edessään työkalut tutkia koko maailman trendejä, jolloin vaatimustaso esteettiselle kokemukselle on sama kotimaassa ja ulkomailla”. Hotellielämysten jakaminen sosiaalisen median kanavissa on alle 40-vuotiaille jo itsestään selvä osa matkailukokemusta. Kiinnostus premium-tason majoituksiin on nousussa. Lähtökohtaisesti lomamajoitukselta odotetaan aina jotain parempaa kuin mitä itsellä kotona on”, sanoo Mari Relander KOKO3:sta.

02 heinäkuun 2021

10 oivallusta pandemian jälkeisista työympäristöistä ja työnteon tavoista

Pidimme vuoden aikana yli 100 työympäristöhaastattelua ja keräsimme dataa asiakkaidemme työnteon tavoista. Viesti on selvä: ihmiset palaavat toimistolle ihmisten takia, vaikka hybridityö jääkin arkeemme. Monia askarruttaa tällä hetkellä miltä syksy 2021 näyttää toimistojen osalta – olemmeko lopen kyllästyneitä etätöihin ja ryntäämme toimistolle heti kun pandemiatilanne sen sallii? Jääkö osa kollegoista lopullisesti etätöihin? Uusi tilanne vaatii tiloilta muutoksia, ja odotukset tilojen laadulliselle kohentamiselle ovat selvästi olemassa. Miksi itse tulisit toimistolle? Kasasimme yhteen 10 oivallustamme vuoden aikana opitusta.

25 toukokuun 2021
Lue lisää

Iltalehti: Vinkit täydelliseen minilomaan

Iltalehti kokosi kivan jutun uusista Staycation-kohteista Helsingissä. Mukana poiminnoissa toukokuun alussa Clarion Hotel Helsinkiin avattu WildWild Clarion! “Staycationit ilmiönä ovat tulleet jäädäkseen mutta niiden ei haluta aina olevan samanlaisia ja noudattavan samaa kaavaa. Vallalla on ollut pitkään sellainen zen-meininki, ja rinnalle on toivottu erilaisen mielentilan luovia vaihtoehtoja. WildWildClarion -huone vastaa tähän ja antaa mielelle mahdollisuuden villiintyä”, Clarionin markkinointijohtaja Outi Hartman kertoo.

 

19 toukokuun 2021
Lue lisää

Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta remonttiin

Helsingin yliopiston historiallisen Snellmanian kiinteistön tiloja Kruununhaassa on suunniteltu tiiviisti yhdessä tilojen käyttäjien kanssa. KOKO3 on vetänyt 1,5 vuotta tiivistä käyttäjälähtöistä työtilojen ja oppimistilojen yhteiskehittämistä, joka konkretisoituu nyt: Engelin 1830-luvulla rakennetun arvokohteen urakoitsijaksi on valittu SRV. KOKO3 vastaa lisäksi kohteen sisustussuunnittelusta. Valmista tulee 2022. Lue lisää Helsingin yliopiston kiinteistöpäällikkö Ari Nisosen ajatuksia KOKO3:n ja Helsingin yliopiston välisestä yhteistyöstä.

17 toukokuun 2021
Lue lisää

Osakasuutisia

KOKO3:n omistuspohja kasvaa huippuluokan osaajalla: sisutusarkkitehti Mari Relanderista tulee KOKO3:n neljäs osakas ja KOKO3:n hallituksen jäsen. ”Emme voisi olla iloisempia!”, kertoo Aino, Jukka ja Helka. Perustimme KOKO3:n ystävien kesken Savoyssa 1997. Oli upeaa palata tähän samaan tunnelmaan uudestaan, uudella ydinporukalla. Tervetuloa Mari!”

Valokuva: Liisa Valonen

 

05 toukokuun 2021
Lue lisää

Suurlähetystöjä maailmalta

Meillä on täällä kaikessa hiljaisuudessa ollut työnalla Suomen suurlähetystöjen ja edustustojen muutostöitä sopimuskumppanillemme Ulkoministeriölle. Vuonna 2018 valmistunut saneeraus Suomen Suurlähetystön tiloihin Roomassa syvensi meidän ja Ulkoministeriön välistä yhteistyötä tilojen kehittämisen saralla. Tällä hetkellä katseemme suuntaa muutostöissä eksoottisiin kohdemaihin, jotka löytyvät Keski-Aasista, Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Euroopasta.

 

30 huhtikuun 2021

Kumppaninimme Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea Ammattikorkeakoulun hankkeet ovat olleet luontevaa jatkoa viime vuosien laajoille ammattikorkeakoulu- ja yliopistokehityshankkeillemme. Oppimisympäristöissä keskeisiä suunnittelun asioita on nyt vuorovaikutuksen lisääminen opiskelijoiden ja opettavan henkilökunnan välillä, muuntojoustavuus, ryhmätyöskentely kestävä kehitys sekä tilojen viihtyvyys. Leppävaaran kampuksen peruskorjauksen on tarkoitus valmistua kesällä 2021. Olemme hypänneet mukaan myös uuden Kivenlahden kampuksen kehitystyöhön. Vielä on liian aikaista kertoa tästä lisää, mutta pidetään peukut pystyssä tämänkin etenemisen osalta!

23 huhtikuun 2021

Vinyylilevypuristamo palaa Suomeen – valmistus alkaa Vallilan Konepajan vanhassa voimalassa

Helsingin levypuristamo vastaa kohonneeseen kysyntään perustamalla Vallilan Konepajan alueelle vinyyleitä valmistavan tehtaan. Suomessa ei ole ollut vinyylin tuotantoa vuoden 1995 jälkeen. Maailmalla tehtaiden kapasiteetti on loppu ja jonot tehtailla 3-4 kuukauden mittaiset. “Haluamme palvella laajalti kotimaista musiikkikenttää, aina aloittelevista bändeistä suuriin levy-yhtiöihin asti”, sanoo tiedotteessa Helsingin Levypuristamon perustaja ja toimitusjohtaja Lupu Pitkänen. Kauppalehti uutisoi hankkeesta näin. KOKO3 on vahvasti mukana projektin tilasuunnittelussa, brändi-identiteetistä vastaa meidän ikioma AD Riikka Kuukka. “Intohimoisena levyhifistelijänä tämä on kutkuttava projekti olla mukana.”

12 huhtikuun 2021
Lue lisää

Ainon haastattelu Glorian Kodissa

”KOKO3 ammentaa urbaanista kulttuurista. Pidämme yllättävyydestä, ja tietty anarkistisuus ja ennakkoluulottomuus ovat sytykkeitämme.” Meidän oma upea luova johtajamme Aino uusimmassa Glorian Kodissa Laura Frimanin haastattelemana.

18 helmikuun 2021

Vuoden Huiput 2020

Vuoden Huiput 2020 -tuomarointi on kiivasta vauhtia käynnissä. AD:mme Riikka Kuukka istuu kokemuksellisen muotoilun tuomaristossa mahtavien kollegoiden kanssa. “Taso on kova” paljastaa Riikka kulissien takaa. Sarjojen shortlistat julkaistaan 17.2 ja parasta suomalaista luovaa suunnittelua juhlitaan 22.5 järjestettävässä Vuoden Huiput gaalassa. Täältä lisää

04 helmikuun 2021

Helsingin parhaat uudet ravintolat 2020

MyHelsinki.fi sivusto listasi uusia, vuonna 2020 Helsinkiin auenneita ravintoloita. KOKO3:n suunnittelema ja Ville Relanderin luotsaama Ravintola Madonna on mukana tässä super kivojen uusien ravintoloiden kavalkadissa ja jutun kansikuvana.

22 tammikuun 2021
Lue lisää

Ravintolasisustustamisen trendit 2021

Glorian Ruoka & Viini kyseli meiltä vuoden 2021 ravintoloiden sisustamisen trendeistä. Uusi vuosi on aina hyvä aloittaa “sisustusprofetioilla”, kuten sellaisella, että värit tummuvat ja voimistuvat. Tämän kivan jutun kuvituskuvana komeilee vastavalmistunut Metsätalon Ravintola. Tutustu Metsätalon ravintolaan täältä. 

 

11 tammikuun 2021

Original Sokos Hotel Helsinki remonttiin

Nyt tästä voi jo kertoa! Vuonna 2022 uudistuneena avautuva Original Sokos Hotel Helsinki esittelee Helsinkiä pala palalta. KOKO3:n hotellisuunnittelun tiimi vastaa hotellihuoneiden- ja käytävien uudesta tunnelmasta.

24 marraskuun 2020
Lue lisää

Suuri sisustustunnustus – KOKO3 ehdolla

Ensimmäistä kertaa jaettava Suuri sisustustunnustus nostaa esille tuoreita, kiinnostavia ja innovatiivisia sisustuksen helmiä Suomesta. Upeaa oli olla ehdokkaana näiden 10:n kollegan kanssa.

09 marraskuun 2020
Lue lisää

Tutustu palvelumuotoilijaamme

KOKO3:n uusi palvelumuotoilija on (rumpujen pärinää): Essi Mikkola! Essi täydentää osaamistamme palvelumuotoilun ja brändistrategian saralla. Essin pitkä kokemus työskentelystä muotoilun ja kulttuurin parissa Lontoossa, Madridissa ja Barcelonassa pitää sisällään mm. trendi -ja käyttäjätutkimuksen sekä design thinking metodit. Essistä linkedinissä lisää.

05 marraskuun 2020

Helsingin Yliopiston Keskustakampus kehittyy

Syksy jatkuu tiiviisti Helsingin yliopiston kehittämishankkeiden parissa. Meillä on parhaillaan käynnissä 11 mielenkiintoista kehityshanketta Helsingin yliopistolle.

02 marraskuun 2020
Lue lisää

Tunteella Ripustettu – Ainon haastattelu Mandatum Life Magazinessa

Taidehistorioitsija ja Kiasman entinen museojohtaja Tuula Karjalaisen sekä boss ladymme Aino Brandtin mietteitä onnistuneesta taiteen ripustuksesta uusimmassa Mandatum Life Magazinessa. 

30 lokakuun 2020
Lue lisää

Metropolian Myllypuron kampus – valmis!

45 000m2, 6000 opiskelijaa, 500 opettajaa. Työpajoja, haastatteluja, infotilaisuuksia. Suunnittelutunteja, hankintoja, väistötiloja. Neljä uudisrakennusta, suuri muutos ja vihdoin Metropolia ammattikorkeakoulun muutto Myllypuroon!

15 lokakuun 2020
Lue lisää

Hotellit haluavat erottua toisistaan

Eläköön diversiteetti ja kotimaiset hotellit! Päivän Hesarissa meidän upeat hotellikumppanit kertovat erottumisen merkityksestä hotellien liiketoiminnassa. Juttuun poimittu Original Sokos Hotelli Presidentti ja Hotelli Hanasaari. Artikkeliin poimittu hotellijohtajien Hannele Laurilan ja Kai Mattsonin näkemyksiä.

11 lokakuun 2020
Lue lisää

Sokos Hotel Presidentti vuoden 2019 paras Sokos Hotels -ketjun hotelli

Tuhannesti Onnea Original Sokos Hotel Presidentille!

09 lokakuun 2020

Kurkistus Hanasaaren boutique-helmeen

Design Stories vietti iltapäivän Jukan kanssa jutellen Hanasaaren upeasta hotelli- ja kulttuurikeskus hankkeesta.

 

03 lokakuun 2020

2020 paras ravintolasisustus: Ravintola Madonna

Mamma mia! Voitaisiinko me olla tästä maininnasta enempää ylpeitä? Rehellisesti, ei. Sydän läikähtää onnesta koko tiimin puolesta. Kiitos Glorian Ruoka&Viini: vuoden 2020 parhaat / paras sisustus: Ravintola Madonna.

29 syyskuun 2020
Lue lisää

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Arkkitehtuurin Finlandia- palkintoehdokkaana

Aalto-yliopiston uusi kampusrakennus, Väre, on yksi tämän vuoden Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon ehdokkaista. Rakennus on arkkitehtitoimisto Verstas Arkkitehtien upea taidonnäyte.

07 syyskuun 2020
Lue lisää

Tunnistatko ravintolan?

Hauskaa! Uusimmassa Pirkka lehdessä syksyn asusteiden trendejä – kuvauslokaatio “fotogeeninen” Ravintola Madonna.

01 syyskuun 2020

Itiksen Eatis avasi Jesse Markinin rytmein

Itiksessä vietettiin uuden ravintolamaailman, Eatiksen kutsuvierasavajaisia. Ravintolakokonaisuus keskittyy laajasti kansainväliseen ruokatarjontaan. Referenssigalleriassamme lisää.

14 elokuun 2020

Toisissa tiloissa -artikkeli

Kirjoitimme artikkelin, jossa mietinnässä mm. etätyö, alustatalous ja kodin merkityksen kasvu. Lue meidän ja Miltton Creative:n ajatuksia koronan vaikutuksesta rakennettuun ympäristöön.

28 huhtikuun 2020
Lue lisää

Optio visiitillä Kauppakorkeakoulussa

Kauppalehti Optio kirjoitti jutun uudesta Kauppakorkeakoulusta ja haastatteli Helkaa. Upean kampusrakennuksen arkkitehtuurista vastaa Verstas Arkkitehdit. Sisustuksessa yhdistyvät lämpö, arvokkuus ja kestävyys. Referenssigalleriassamme hankkeesta lisää.

23 huhtikuun 2020
Lue lisää