Helsingin yliopisto, Kumpulan kampus

Tilat, joissa opiskelijat viihtyvät!

Asiakas

Helsingin yliopisto

Tiedot

2021

Mitä teimme

Oppimisympäristökehittäminen
Sisustussuunnittelu
Yhteiskehittäminen

Sijainti

Helsinki

Luonnonvalossa kylpevä Physicum on yksi Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kolmesta opetusrakennuksesta Kumpulan kampuksella. Viihtyisällä kampuksella työskentelee noin 6000 opiskelijaa ja 1000 tutkijaa ja opettajaa.

Vastaamme kampuksen opetustilakokonaisuuden kehitystyöstä, jota on tehty poikkeuksellisesti verkkopohjaisella yhteiskehittämisellä. Tähän ovat osallistuneet opiskelijat, opettajat sekä muu henkilökunta. Kampuksen muutostyöt etenevät vaiheittain. Valmistuttuaan muutos koskee Chemicum, Exactum ja Physicum rakennusten aulatiloja, uuden tyyppisiä opetustiloja, itseopiskelun tiloja sekä kohtaamisen tiloja. Laadimme opetustiloja koskevan konseptin, joka huomioi rakennusten ja tiedekunnan erityistarpeet toiminnallisessa suunnittelussa ja sisustussuunnittelussa. Tavoitteena on ollut tilojen käyttöasteen nostaminen sekä monipuolisuuden ja muuntojoustavuuden lisääminen. Opiskelijat halutaan paikan päälle viihtymään!

Ensimmäisessä vaiheessa uudistettiin Physicumin aulatilat sekä Café Physicum, seuraavaksi rakentuu uudentyyppinen terassoitu auditoriotila. Aulatiloissa, näillä rennoilla sohvilla, on helppo nähdä opiskelijat tekemässä ryhmätöitä, keskustelemassa, rentoutumassa – ja viihtymässä.

Opetustilojen ja aulatilojen muutosten tavoitteena on ollut tilojen käyttöasteen nostaminen sekä monipuolisuuden ja muuntojoustavuuden lisääminen.

Opiskelijat halutaan paikan päälle viihtymään!