Hanaholmen kulttuurikeskus ja hotelli

70-luvun brutalistinen helmi

Asiakas

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Tiedot

2017
7 000 m²

Mitä teimme

Hotellisuunnittelu
Työympäristökehittäminen
Sisustussuunnittelu
Kiintokalustesuunnittelu
Tuotemuotoilu
Yhteiskehittäminen

Sijainti

Espoo

Hanasaaren kulttuuri- ja kongressikeskus sijoittuu brutalistisen jylhään ja osin suojeltuun 1970-luvun rakennukseen. Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta kaikilla yhteiskunnan alueilla edistävään kulttuurikeskukseen tehtiin mittava peruskorjaus. Hotellihuoneet, käytävätilat, kongressitilat ravintola- ja aulatilat sekä toimistotilat päivitettiin vastaamaan nykyajan tarpeita kuitenkin säilyttäen ainutlaatuisen hengen sisustuksessa.

Kulttuurikeskus laajeni lisäkerroksella, jonne sijoitettiin toimistotilat. Peruskorjauksen pääsuunnittelijana toimi Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy. Luonto ja taide tuotiin voimakkaasti osaksi hotellin ja kulttuurikeskuksen sisätiloja. Kalustevalinnoissa painotettiin suomalaista ja ruotsalaista tuotantoa. Tiloihin suunniteltiin myös paljon kalusteita, kuten suupuhalletusta lasista valmistettu, keskuksen nimeä kantava valaisinsarja. Meren äärellä, pitkänhuiskeiden mäntypuiden katveessa sijaitseva kulttuurikeskus on paikka yhteistyölle, taiteelle, kulttuurille – ja oikein levollisille yöunille. 

”Hotelliliiketoiminnan tavoitteet ovat täyttyneet ja ylittyneet. Olemme vasta alkuvaiheessa, mutta muutoksen myötä hotellitoiminnan myynti on kasvanut. Ravintolan uudistus ja uusi aulabaari on jo nyt herättänyt paljon huomiota ja monipuolistanut tarjontaamme sekä nostanut liikevaihtoamme. KOKO3 prosessinhallinta läpi koko hankkeen, nopea reagointi työmaa-aikaisiin muutoksiin on tehnyt hankkeen hoitamisessa asiakkaalle sujuvaa. Lopputulos on sekä meitä käyttäjiä, että asiakkaitamme erinomaisesti Palveleva ja kaunis. Olemme saaneet paljon positiivista asiakaspalautetta ja mediahuomioita. Suosittelemme KOKO3:a mielellämme vastaaviin tehtäviin”.

Kai Mattson
Hotel Manager, Hanaholmen