Epicenter Helsinki

Kannustaa innovatiivisiin ja inspiroiviin kohtaamisiin

Asiakas

Epicenter

Tiedot

2018
3000m²

Mitä teimme

Sisustussuunnittelu
Kalustesuunnittelu
Graafinen suunnittelu
Tilabrändäys

Sijainti

Helsinki

Epicenter on digitaalinen innovaatiotalo ja uudenlainen toimistoympäristö, joka auttaa paikallisia ja kansainvälisiä yrittäjiä ja teknologiayrityksiä kohtaamaan, tekemään yhteistyötä ja kasvattamaan liiketoimintaansa. Helsingin sydämessä sijaitsevat uudet toimitilat edustavat Epicenterin brändi-identiteettiä kannustaen innovatiivisiin ja inspiroiviin kohtaamisiin.

Avoin tila luo kerrostettuja näkymiä, jotka kuljettavat katseen tilan läpi toiseen. Toistuvat rohkeat materiaalit ja kuviot sekä avoimet työskentelyalueet ja kokoustilat tekevät Epicenter Helsingistä selvästi erottuvan, mutta samalla tunnistettavan osan kansainvälistä brändiä. Sisustuksessa käytetyt värit toimivat brändäystyökaluna, mutta saavat inspiraationsa myös rakennuksen historiallisesta väripaletista – lopputulos on klassisen ja modernin muodostama kontrasti, joka huipentuu vaikuttavaan kaksikerroksiseen yhteistilaa

Näin Epicenter rantautui Suomeen

Projekti alkoi Tukholmasta, kuinkas muutenkaan. Ydintiimimme reissasi ensitöikseen Ruotsiin, jossa tutustuimme Epicenterin asiakaskokemukseen. Asiakaskokemuksen suunnittelu jatkui tiiviisti yhteiskehittämällä. Edistimme samanaikaisesti sisustussuunnittelua neljässä kerroksessa ja sisätiloihin levittyvää, Epicenteriä brändäävää, graafista ilmettä.

Asiakaskokemuksen suunnittelu
Sisustuksen ratkaisut
Graafiset ratkaisut
Luonnossuunnittelu
Urakkasuunnittelu
Työmaa-aikaiset tehtävät
Missä onnistuimme

Asiakaskokemuksen suunnittelu

Keskityimme ymmärtämään Epicenterin pontetiaalisia asiakkaita sekä heidän tarpeitaan: mitkä tilalliset toiminnot tukevat verkostoitumista ja työntekoa ja miten visuaalisuudella voidaan elävöittää asiakkaiden arkea ja voimistaa Epicenter-brändiä.

Sisustukselliset ratkaisut

Suojeltu rakennus asetti omat raaminsa, erityisesti värityssuunnittelulle. Ryhditimme tilan historiallista palettia vahvoilla väriaksenteilla. Huoneakustiikkaa parantavia ratkaisuja oli mm. tilojen uniikit tekstiililattiat sekä upeat verhoratkaisut.

Graafiset ratkaisut

Vastasimme tilan brändäävästä, graafisesta materiaalista. Näitä ovat mm. tapahtumatilan jättikokoinen hologrammiteippaus, lasiseinien teippaukset, tekstiilimattojen uniikit kuviot, talon sisäopasteet, tilalliset viestit ja piktogrammit.

Luonnossuunnittelu

Kaksivaiheinen luonnossuunnittelu, jonka välissä asiakkaalla oli mahdollista antaa palautetta suunnitelmista. Ydintiimin pikavisiitti Epicenterin Tukholman tiloihin asiakaskokemuksen ymmärtämiseksi.

Urakkasuunnittelu

Tiivis kuukausi, jonka aikana tuotimme mittavan määrän erikoiskalustekuvia, graafista materiaalia sekä kaikki sisustus- ja graafisen suunnittelun dokumentit kilpailutusta ja rakentamista varten.

Työmaavalvonta

Laaja hanke vaati käyntejä työmaalle ja valvontaa. Haastavimpia työmaahan liittyviä kokonaisuuksia oli ensimmäisen kerroksen yhteiskäyttötilan suuret tekstiilipinnat sekä jättikokoinen hologrammi-teippaus.

Missä onnistuimme

Epicenterin tapahtumatila on monen helsinkiläisen tapahtuman keskus. Olemme tästä tilasta erityisen yloeitä. Tila on osoittautunut käytännössä toimivaksi ja joutavaksi ja ehdotonta plussaa tuo se, että tila on valokuvissa ja tapahtumavideoinneissa vahvasti tunnistettava.