Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu

Asiakas

Aalto-yliopisto, Kauppakorkeakoulu

Tiedot

2019
10 300 m²

Mitä teimme

Työ- ja oppimisympäristökehittäminen
Sisustussuunnittelu
Kalustesuunnittelu
Graafinen muotoilu
Yhteiskehittäminen

Sijainti

Espoo

Asetelma oli historiallinen: yli viisi vuosikymmentä Helsingin Töölössä sijainnut Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulu muutti Espoon Otaniemeen.

Alkamassa oli uusi aikakausi. Uudella kampuksella sijaitsevat yliopiston lukuisat osastot tulisivat mahdollistamaan yhteistyön yli koulutusohjelmarajojen. Kauppakorkeakoulun uusilta tiloilta toivottiin aitoutta, lämpöä ja arvokkuutta. Ne tulisivat palvelemaan paitsi nykyisiä opiskelijoita ja henkilökuntaa, myös runsaslukuisia vierailijoita ja koulun aktiivista alumnitoimintaa. Tiiviissä yhteistyössä Kauppakorkeakoulun projektitiimin ja rakennuksen suunnitelleen Verstas Arkkitehtien kanssa toteutettu kokonaisuus nojaa talon arkkitehtuuriin, koulun Business 3.0 -konseptiin ja vahvasti myös koulun identiteettiin ja sen arvokkaaseen perintöön. Palautteessa kiteytyi tärkein: tilat ovat Kauppakorkeakoulun näköiset.

Yhteiskehittämällä kohti Otaniemeä 

Toimimme Kauppakorkeakoulun sisustusarkkitehtina ja vastasimme käyttäjien laajasta osallistamisesta yhdessä Kauppakorkeakoulun oman projektitiimin kanssa.

Akateeminen työ

Kampus tarjoaa yli 20 eriluonteista työnteon paikkaa. Rakennuksesta löytyy mm. työhuoneita, yhteiskäyttöisiä tiimitiloja, hiljaisen työn tiloja, neuvottelutiloja sekä vapaamuotoisia kohtaamisen tiloja.

Yhteiskehittäminen

Tiivis yhteistyö ohjausryhmän lisäksi ”task force” -ryhmien kanssa. Teemoitettuja käyttäjäworkhoppeja, haastatteluita sekä info-tilaisuuksia. Business 3.0 nettiportaali tiedottamisen alustana.

Opiskelijat

Opiskelijat otettiin mukaan suunnitteluun: hyviä ideoita saatiin mm. tiimitiloihin sekä klusteriauloihin. Opiskelijoiden ryhmätyön tarpeet sekä riittävät sähkötarpeet huomioitiin.

Heritage

Haastattelimme koulun entisiä dekaaneja ja historiaa tuntevia henkilöitä. Toimme perinteet modernilla tavalla tykö uusiin tiloihin. Suunnittelimme tiloihin uniikkeja graafisia ja tilallisia yksityiskohtia Kauppakorkeakoulun perinnettä kunnioittaen.

Muuntojousto

Rakennuksessa järjestetään paljon erityyppisiä tilaisuuksia. Katutason monitoimiaulan seinät, kalusteet sekä AV-tekniikka ovat muunnteltavissa. Monitoimiaula saadaan avautumaan usean sadan hengen avotilaksi joka palvelee promootioita sekä päivä- ja iltatilaisuuksia.

Alumnitoiminta

Kauppakorkeakoulun alumnitoiminta on vireää. Alumnien lisäksi lahjoittajat huomioitiin Donors Monument teoksella sekä lahjoittajien nimikkötuoleilla Harvard-saleissa.

Nimikilpailut

Opiskelijoille suunnatun ravintolan nimikilpailun voitti Arvo. Kyseessä on katutasokerroksessa sijaitseva kaikille avoin ravintolasali, jossa sijaitsee myös viinibaari. Kahvilan nimeksi tuli Kylteri. Molempia operoi Sodexo.