Bistro Bryk

Asiakas

Bistro Bryk

Tiedot

2022

Mitä teimme

Sisustussuunnittelu
Kalustesuunnittelu

Sijainti

Helsinki

Arabian entisen posliinitehtaan kivijalkaan avattiin alueelle kauan kaivattu korttelibistro, Bistro Bryk. Ravintola, on osuvasti nimetty tässä samaisessa rakennuksessa pitkä uran tehneen suomalaisen keramiikkataiteen ”grand old ladyn” Rut Brykin mukaan. Projekti oli yksi KOKO3:n nopeimmista suunnitteluprojekteista aikoihin.

Kun Jerry ja kumppanit ottivat meihin yhteyttä, oli tila tyhjä ja avajaisiin aikaa kuusi viikkoa. Rautaisella yhteispelillä, kokeneiden sisustussuunnittelijoiden ja ravintoloitsijoiden ansiosta, ideat siirtyivät pikavauhtia konkretiaan ja ravintola valmistui huikealla aikataululla. Joskus asiat vain tapahtuvat – kun ne pistetään tapahtumaan.

Naapuruston suosikkikohtaamispaikan tavoin Bryk tarjoaa mutkattomuutta ja rentoutta smooth jazz -iltapäivistä sunnuntaibrunsseihin. Tunnelma täällä on kuin Pariisissa. jossa tilat rakennetuvat luontevasti mix & match -periaatteella. Täällä vintage-huonekalut, eripari-astiastot ja posliinitehtaan rouheus sekoittuvat vaivattomasti uuteen ja muodostavat kokonaisuuden, josta on helppo pitää.

”Brykin tila sekä itse rakennus ovat täynnä historiaa. Halusimme säilyttää tilassa näkyvät historian kerrostumat ja rakentaa niiden ympärille rentoa kortteliravintolan henkeä. Siinä KOKO3:n näkemys antoi juuri oikeat linjat. Yhteistyö KOKO3:n kanssa sujui erittäin mukavasti ja joustavasti. Vaikka aikataulu suunnittelulle oli todella tiukka, tuli lopputuloksesta juuri sellainen kuin toivoimme.”

Jerry Hartman
Ravintoloitsija, Bistro Bryk