Universal Music

Multi spatial openness

Client

Universal Music Finland

Information

2020

What we did

Interior Design
Furniture Design
Participatory Design

Location

Helsinki

Universal Music Finland’s office is located in an old cable factory close to the seafront. Stunning architectural details remind of the building’s industrial past – the office boasts rough concrete floors and paned windows that reach the entire height of the two-story space.

The office was transformed into a relaxed, inviting, and functional work environment where employees and guests alike can feel at home. The lounge was turned into the ultimate hangout space – the epitome of “retro glam meets cozy.” The area can be transformed from a living room to a performance space when needed. Warm, earthy tones, color blocking, and monochromatic color schemes were used as creative tools for differentiating and accentuating separate areas within the office. A spectrum of materials, from disco-style mirrors to raw copper and blackened steel creates a unique look with an edge.