Metsä Group Pro Nemus Visitor Center

An interactive learning experience

Metsä Group’s Pro Nemus visitor center was designed to serve as an interactive and reciprocative space that provides a new way to learn about the company’s various products, areas of operation and innovations. The aim was also to establish a compelling and experiential learning environment of bioeconomy as a whole. Digital technology meets nature in each space of the visitor center, with a focus on natural elements from the forest industry – materials such as hardwood, veneer and pulp together with a two-story high moss wall welcome forest owners, customers, students and other stakeholders to learn more about Metsä Group. The visitor center includes numerous custom-designed units that serve as creative tools for digital interactive learning. The Pro Nemus visitor center architecture is by UKI Arkkitehdit and user experience by MKTG.